Internationaal

Primaire tabs

Jongsocialisten heeft een internationale blik en een internationale werking. We zijn lid van de koepelorganisaties YES (koepel van Europese jongsocialisten) en IUSY (internationale koepel van jongsocialisten). Op regelmatig tijdstip verzamelen we tijdens congressen waar internationale thema’s worden besproken en bediscussieerd om tot een gezamenlijk standpunt te komen.

Om die standpunten voor te bereiden, organiseert jongsocialisten een maandelijkse internationale werkgroep waar actuele internationale thema’s worden besproken. Voor die internationale werkgroep worden geregeld experts en internationale gasten uitgenodigd.

Jongsocialisten ontvangt bovendien regelmatig internationale delegaties. Ons land huist heel wat Europese en internationale instellingen, en Jongsocialisten staan altijd paraat om een goede gastorganisatie te zijn voor onze zusterorganisaties.

Verder organiseert Jongsocialisten elk jaar een inleefreis en bestaan er heel wat mogelijkheden voor de leden om mee te gaan op internationaal avontuur.

Schrijf in op de internationale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over de volgende internationale reizen, internationale werkgroep en ander nieuws.

 

Nuttige links

YES, koepel van Europese jongsocialisten – www.youngsocialists.euIUSY, internationale koepel van jongsocialisten – www.iusy.org

PES, Partij van de Europese Socialisten - www.pes.orgS&D, Socialistische Fractie in het Europees Parlement- www.socialistsanddemocrats.eu

IFM, internationale koepel van de Rode Valken – www.ifm-sei.orgSI, internationale koepel van socialistische partijen - www.socialistinternational.org

 

Evelyn Logghe
Internationaal secretaris
evelyn.logghe@jongsocialisten.be
Control Commission Member YES
Oona Wyns