Wat een weekend!

Primaire tabs

Afgelopen weekend streken we neer in Leuven voor de eerste editie van ons Contentweekend. Een weekend lang hebben we ons laten onderdompelen in de wereld van (jeugd)zorg en drugs. Twee ontzettend boeiende thema’s die onze leden zelf hebben gekozen!

 

Voor het zorgthema hebben we Saskia Van Nieuwenhove uitgenodigd. Aan de hand van schrijnende en vaak pijnlijke voorbeelden legde ze de pijnpunten binnen de jeugdzorg bloot. Dat jongeren zomaar op straat worden gezet of de term ‘geen perspectief’ op hen geplakt krijgen is hallucinant en liet ons nog meer beseffen dat het anders en beter moet.Met de inzichten die Saskia ons had aangereikt, zijn we dan zelf aan de slag gegaan.

En beste mensen, laat het duidelijk zijn. Wij Jongsocialisten kiezen voor de volle honderd procent voor een warme en solidaire samenleving waar iedereen de zorg krijgt die hij/zij verdient.

 

Een andere groep zat samen over het thema drugs. Een thema die de laatste tijd niet meer weg te bannen is uit de media.  Ons bestuurslid Jaro gidste ons doorheen de dag en liet ons stilstaan bij onder andere, de verschillende soorten drugs, de voor- en nadelen van legalisatie van drugs, decriminalisering, Harm-reduction en dit allemaal doorspekt met voorbeelden uit binnen- en buitenland.

 

Zaterdagavond hadden we dan ook nog hooggeplaatst bezoek. Kersvers burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani kwam zijn visie geven over de toekomst van de sociaal-democratie. Een toekomst waar mensen terug centraal komen te staan, waar we armoede aanpakken, jongeren ruimte geven om te groeien en waar propere lucht de normaalste zaak in de wereld is. Kortom een toekomst waar wij Jongsocialisten in geloven en mee de handen uit de mouwen willen steken om deze toekomst mee vorm te geven.

 

Een weekend lang zonder taboes en met een open visie over verschillende onderwerpen praten en discussiëren, een stevig feestje op tijd en stond, vriendschappen smeden en onderhouden. Jongsocialisten toonde nog maar eens dat ze de warmste politieke jongerenbeweging is.

 

Mee met Mo, mee met de Jongsocialisten, mee naar een mooier morgen!

 

Aan alle deelnemers, jullie waren FANTASTISCH!

 

Jullie bestuur,

Kaoutar Oulichki, Renzo Clevers, Yana Giovanis, Jaro Verberck, Oona Wyns, Jeremy Celen, Emma Verbiest, Bjorn Fonck & Stephanie Vanden eede.