“Tous Ensemble voor een Veilige en Solidaire Samenleving”

Primaire tabs

De Jongsocialisten en Mouvement des Jeunes Socialistes zijn geschokt door de gruwel van de vreselijke aanslagen gisteren in onze hoofdstad, het hart van Europa. Onze eerste gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie en vrienden. Dit is verschrikkelijk en ons enige antwoord moet meer openheid, meer veiligheid, en meer samenleven zijn. 

Dit is een aanslag op onze waarden die we nooit mogen tolereren. Veel jongeren zijn bang vandaag en dat verdient een duidelijk antwoord.  Een antwoord van solidariteit, warmte, openheid, medeleven en tegelijk een antwoord van veiligheid. Laat ons samen werken aan onze samenleving. Dat vraagt inspanningen maar die inspanning samen leveren, dat zijn we zijn verplicht aan de vele slachtoffers van geweld

Samen staan we sterk, de verschillende solidariteitsacties gisteren na de aanslagen tonen dat nog maar eens aan. Laat ons vanuit die instelling onze waarden promoten en versterken. En laat ons vandaag, de volgende dagen en weken, ook durven stilstaan bij wat gebeurde en elkaar doorheen de hele samenleving steunen om dit te verwerken.

Standpunt categorie: