Vilvoordse Jongsocialiste een van de 100 jongeren voor de ‘School of Democracy’

Primaire tabs

Brussel, 27 februari 2015 - Nora Mouallali (21), een Jongsocialiste en gemeenteraadslid in Vilvoorde (sp.a) is een van de 100 jongeren die geselecteerd werden voor de ‘School of Democracy’. Het initiatief gaat uit van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement (S&D) waarbij 100 jongeren uit Europa en daarbuiten worden geselecteerd om twee dagen de staat van de democratie te bespreken in het licht van het opkomend extremisme en populisme.

De ‘School of Democracy’ vindt plaats op 23 en 24 april in Reggio Emilia in Italië en is een initiatief van Gianni Pitella, voorzitter van de fractie van socialisten en democraten in het Europees Parlement. Er werden 100 jongeren tussen 18 en 25 jaar geselecteerd die in het licht van opkomend extremisme, populisme en alsmaar verregaande globalisatie de staat van de democratie, multiculturalisme en sociale rechtvaardigheid zullen bespreken. De jongeren gaan samen met experts en academici op zoek naar antwoorden op die grote maatschappelijke uitdagingen.

Een van de geselecteerden is de Vilvoordse Nora Mouallali. Nora is sinds 2012 gemeenteraadslid voor sp.a in Vilvoorde en actief lid bij de Jongsocialisten. „Ik had nooit verwacht dat ik bij de 100 geselecteerden zou behoren. Maar ik ben blij dat ik er bij ben. Ik kijk er naar uit om samen met andere Europese jongeren te discussiëren over radicalisering en hoe dit onze samenleving onder druk zet. In Vilvoorde zijn we daar heel intensief mee bezig, en ik zou graag horen hoe ze daar in andere landen mee om gaan.”

Voor meer info:

Lauren Heeffer
Internationaal Secretaris Jongsocialisten
+32 494 87 38 12