Typeactie: Kwam hier maar een nachtbus!

Primaire tabs

Deze typeactie van april staat in het teken van mobiliteit. Vandaag de dag is er nog steeds geen volwaardig alternatief voor de wagen 's avonds, laat staan 's nachts. Steun met je lokale afdeling deze campagne – bestel nu de typeactie!
Mobiliteit is een onderwerp dat we dit jaar absoluut niet konden laten liggen, daarom voorzien we voor de maand april (en de rest van het jaar uiteraard ook) stickers in de vorm van een buskaart om het gebrek aan nachtbussen aan te kaarten. Vandaag de dag is er nog steeds geen volwaardig alternatief voor de wagen 's avonds, laat staan 's nachts. Met deze sticker-actie kan je als afdeling in een gemeente waar geen (of amper) nachtbussen zijn handig op in spelen.

Typeactie? Kant-en-klare acties voor lokale afdelingen.

Editie april? De eerste typeactie van dit jaar staat in het teken van mobiliteit, meer bepaald openbaar vervoer 's nachts. Momenteel is er geen volwaardig alternatief voor de wagen, zeker 's nachts niet. Met deze stickeractie willen we dit onder de aandacht brengen.

Uitwerking lokaal? Trek met je afdeling naar drukbezochte bushaltes waar geen nachtbus stopt en deel deze "Kwam hier maar een nachtbus!"-sticker van Jongsocialisten uit.

Materiaal? Achtergronddossier :: Persbericht :: Stickers in de vorm van een buskaart :: Waarschuwingen in verband met GAS-sancties en de sperperiode.

Bestellen? Via info@jongsocialisten.be met vermelding van je naam, adres en afdeling!

OPGELET

Waarschuwing sperperiode
Zoals we allemaal wel al weten is het op zondag 25 mei verkiezingsdag. De periode tussen 25 februari en 25 mei 2014 is de sperperiode, waarbij het ten strikste verboden is om als kandidaat gratis gadgets weg te geven. Deze stickers vallen ook onder de noemer "gratis gadgets" indien je ze uitdeelt op een zodanige manier dat je je profileert als kandidaat voor de verkiezingen. Als je de sticker bijvoorbeeld samen met je visitekaartje (of van een andere kandidaat) uitdeelt, is dit een overtreding in de sperperiode. Hou hier dus rekening mee.

Waarschuwing gasboetes
De veelbesproken GAS-boetes kunnen deze typeactie ook in de weg staan, als de gemeente waar je actie voert, een duidelijke maatregel rondom wildplakken heeft. Vraag het dus zeker na bij je gemeente of neem het zekere voor het onzekere: vermijd plakken op paaltjes en plak ze gewoon op de rug van de actievoerders.