Regering voert anti-jongeren beleid

Primaire tabs

Jongsocialisten vzw betoogt woensdag 7 oktober mee tegen het rechtse beleid van de zowel Vlaamse als federale regering. Volgens de linkse jongeren houden de regeringspartners er een bijzonder rechtse agenda op na, en voert men zowel op Vlaams als federaal niveau een beleid tegen jongeren. 

Anti-jongerenbeleid 

„In oktober 2014 klonk het unisono uit regeringskringen dat het geld op was en iedereen moest bijdragen. De onheilsboodschap van de kersverse regeringen werd meteen omgezet in een rechts-conservatief beleid. Maar al snel werden de gevolgen duidelijk: het inschrijvingsgeld opgetrokken, openbaar vervoer werd duurder, elektriciteit en water ging omhoog en zelfs kinderopvang wordt stilaan onbetaalbaar. Als we na een jaar de balans opmaken, kunnen we niet anders concluderen dat de meerderheid de inspanningen niet eerlijk heeft verdeeld en van jongeren een doelwit heeft gemaakt,” aldus de Jongsocialisten.

Volgens de Jongsocialisten voert de meerderheid zowel op Vlaams als federaal niveau een beleid tegen jongeren. „Jongeren zijn vandaag minder mobiel, hebben minder toegang tot onderwijs en er zijn nog nooit zovelen afhankelijk geweest van een leefloon als vandaag. Deze regering voert een rechts, neoliberaal-dogmatisch beleid dat de toekomst van velen jongeren op het spel zet,” zegt voorzitter Aaron Ooms.

Porsche-verkoop 

De jongsocialisten roepen op om het anti-jongeren beleid en de leugens te stoppen. Aaron Ooms: „Diamantairs kunnen in dit land blijkbaar zelf voorstellen hoeveel belastingen ze willen betalen. Grootbanken maken weer miljarden winst en de porsche-verkoop beleeft zijn hoogdagen. Zeggen dat er geen geld is voor pensioen aan jongeren die nog moeten beginnen aan hun loopbaan, maar ondertussen een bestelling voorzien van 40 nieuwe straaljagers aan 120.000.000 euro het stuk, is gewoon lachen met de mensen.”

De jongsocialisten komen daarom woensdag massaal op straat om hun stem te laten horen. “De optie om het geld te halen waar het zit, het te investeren in onze samenleving en een duurzame economie, er de armoede mee uit te roeien, het lijkt nog nooit bij de meerderheid te zijn opgekomen. Het is eigenlijk hallucinant .”