#MERCI aan de stakers

Primaire tabs

Tijdens de nationale staking op 15 december bezochten de Jongsocialisten stakingspiketten over heel Vlaanderen en Brussel om de stakers een hart onder de riem te steken. Ze gaven aan elke staker een Merci-chocolaatje en een briefkaart als bedanking voor de inzet van de vakbonden.

“We willen de mensen die zich inzetten voor een sociale welvaart en onze toekomst graag bedanken”, zegt Aaron Ooms, voorzitter van de Jongsocialisten. “Niet al onze leden kunnen vandaag deelnemen aan de staking. Sommigen hebben examens, anderen hebben net een job te pakken, en durven niet te staken. Maar de steun is er zeker.”

De jonge socialisten willen met deze positieve actie de vakbonden duidelijk maken dat de jeugd achter hun acties staat. “De besparingen in het onderwijs, de verhoging van de tarieven van De Lijn en het inperken van de wachtuitkering, zijn maatregelen die disproportioneel zijn. Met deze plannen hypothekeert de regering de toekomst van de jongeren.”

Alle leden werden opgeroepen om de piketten af te gaan in heel Vlaanderen en Brussel om de stakers persoonlijk te bedanken. In totaal werden er meer dan 5000 mercikes uitgedeeld.

Voor een fotoverslag van de actie kan je terecht op onze Facebookpagina.