Kandidatuur Bureau Member YES

Primaire tabs

Jeroen Borghs is ons huidige Bureau Member in YES en zijn mandaat loopt dit jaar ten einde. We zoeken een opvolger/opvolgster die de fakkel wil overnemen:

Wat?

Als Bureau Member ben jij de schakel tussen Jongsocialisten en de Europese koepelorganisaties YES (Young European Socialists). Je wordt verwacht op een viertal vergaderingen per jaar aanwezig te zijn en telkens verslag uit te brengen aan het nationaal bestuur. Tijdens het bureau bespreek je de standpunten en de werking van YES. Die vergadering kan ofwel in Brussel zijn ofwel in een andere Europese stad. Dit mandaat loopt twee jaar.

Wie ben je?

  • je bent lid van de Jongsocialisten
  • je bent jonger dan 29
  • je hebt een grote interesse in Europese politiek en de werking van onze zusterorganisaties
  • je bent uitermate charmant en bezorgt de Jongsocialisten in het buitenland een goede naam
  • je praat met alles en iedereen (a.k.a. een gehaaide netwerker)
  • je switcht moeiteloos van Engels naar Frans tot Portugees of Italiaans (nee, da’s overdreven, maar zou wel straf zijn)

Je hoeft helemaal nog niet iedereen te kennen binnen YES om Bureau Member te worden. Voor deze functie is motivatie alles!

Je wordt gekozen door het congres op 14 en 15 maart in Leuven. Let wel, aanwezigheid op het congres is vereist om verkozen te worden, en noteer alvast het eerste YES congres in je agenda: 9 tot 13 april in Zwitserland.

Je kan je kandidaat stellen door jouw intentieverklaring (maximaal 500 woorden) VOOR 1 MAART door te sturen naar lauren.heeffer@jongsocialisten.be.