Kandidaten YES Bureau Member bekend

Primaire tabs

Op het lentecongres verkiezen we zaterdag ook een Bureau Member, een Jongsocialist die twee jaar lang onze kleuren zal verdedigen bij onze Europese koepelorganisatie YES. Intussen weten we wie voor deze functie kandideert: Kasper Vanpoucke en Daan Annaert. Hun uitgebreide intentieverklaring kan je onderaan deze pagina lezen, maar hier alvast een preview!

 
Kasper VanpouckeKasper

27 jaar, woont in Brasschaat & Gent, voormalig bestuurslid/internationaal secretaris

Kasper is sterk overtuigd van het huwelijk tussen socialisme en internationalisme: "we kunnen immers veel leren van kameraden uit buurlanden en samen nóg sterkere ideeën over Europa en de wereld formuleren!". Vooral zijn uitgebreide netwerk ziet Kasper als een troef voor het Bureau Membership. Hij bouwde dit uit als internationaal secretaris maar ook door reeds als vervanger van huidig Bureau Member Jeroen Borghs op te treden, waardoor hij ook de interne werking van YES goed in de vingers heeft. Als Bureau Member wil Kasper vooral meer Jongsocialisten warm maken voor Europese activiteiten van JS en YES én wil hij de drempel daartoe verlagen, zodat YES een echt Europees samenwerkingsverhaal kan worden. Kasper wil samen met het YES-bestuur vooral werken aan thema's zoals een rechtvaardige fiscaliteit, een duurzame mobiliteit en een socialer Europa in de wereld.

Daan AnnaertDaan

22 jaar, uit Merchtem, huidig nationaal bestuurslid

 Daan is momenteel ook nationaal bestuurslid en ziet een cumul met Bureau Member als een interessante kans: "de voorgaande jaren was er vaak onvoldoende communicatie tussen het nationaal bestuur, de ledenbasis en het Bureau Member. Als nationaal bestuurslid kan ik zorgen voor een vlottere informatieoverdracht naar het bestuur maar vooral ook naar onze leden. Een voordeel, want als Bureau Member representeer ik alle Jongsocialisten." Verder merkt Daan op dat YES de komende jaren voor een aantal uitdagingen en veranderingen staat, die momenteel gedomineerd lijken te worden door heel wat politiek getouwtrek. Hij ziet zichzelf in dat debat als een vernieuwende, onbevooroordeelde stem. Inhoudelijk hoopt hij vooral zijn stempel te drukken op thema's als economie, arbeidsmarkt en sociale zekerheid.

Lees hieronder hun intentieverklaringen:

Intentie KASPER VANPOUCKE

Intentie DAAN ANNAERT