Jongsocialisten strooit geld over kamerleden: stop the madness!

Primaire tabs

Jongsocialisten riep vandaag in de Kamer, tijdens het plenair debat, de kamerleden op om de regering een halt toe te roepen. Die boodschap hebben ze kracht bij gezet door vanuit de publiekstribune van de Kamer vals geld uit te strooien over de kamerleden. “Deze regering vergroot op systematische wijze de ongelijkheid. We roepen de kamerleden op om onmiddellijk werk te maken van een wettelijke limitering van het loonplafond voor overheidsmanagers en een faire bijdrage te vragen van iedereen in de samenleving.”

Deze regering weigert steevast om een bijdrage te vragen van de superrijken of de grote vermogens maar haalt wel, zonder schroom, steeds meer het geld uit de zakken van de jongeren, gezinnen en iedereen die het moeilijk heeft. “Voor de grote vermogens, de superrijken, en nu ook de topmanagers bij de overheid blijft het geld neerdwarrelen alsof het niets is. Dit pikken we niet meer. Op deze manier vergroot de regering systematisch de ongelijkheid en ontwricht ze de hele samenleving. Om nog maar te zwijgen van het onmiddellijke effect op wie het vandaag al niet breed heeft.”

Jongsocialisten roept daarom alle kamerleden op om onmiddellijk 2 wetsvoorstellen in te dienen en te steunen. Een eerste voor een beperking van de toplonen van overheidsmanagers en een tweede voor een faire bijdrage van iedereen in de samenleving. “Dat is de taak van onze kamerleden. We hopen dan ook dat ze onze oproep ‘Stop the madness’ luid en duidelijk oppikken. Vandaag zijn excuses niet meer mogelijk. ”

‘There Is No Excuse’, was de boodschap op het geld dat neerdwarrelde op de kamerleden. “We hopen hiermee dat de kamerleden inzien dat geld voor niemand dient uit de lucht te komen vallen, ook niet voor overheidsmanagers of superrijken.”

Bekijk hieronder het beeldfragment:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/villapolitica/2.36608?video=1.2161816