Bestuursverkiezingen: bekendmaking kandidaten

Primaire tabs

Intussen zijn alle kandidaten voor de functies van nationaal voorzitter, internationaal secretaris, nationaal bestuurslid en lid van de Algemene Vergadering bekend! Alle kandidaten schreven een intentieverklaring om hun kandidatuur te motiveren. We bundelden al deze teksten in een lijvige brochure, zodat jullie op 15 november een goed geïnformeerde keuze kunnen maken voor ons nieuw nationaal bestuur. Volgende week valt de brochure in de brievenbus van al onze leden.

Kan je niet meer wachten? Hieronder vind je alvast het PDF-bestand van de brochure.

JS brochure_verkiezing bestuur verkleind

Opgelet: houdt er rekening mee dat de brochure niet altijd even optimaal wordt weergegeven omwille van de lage resolutie van het bestand. Kleuren en foto's kunnen dus sterk afwijken.

Bij deze leggen we ook graag nog even het verloop van de verkiezingen uit:
-    Tussen 1 november en 8 november zijn er voorrondes in alle provincies. Tijdens deze voorrondes kan je kennismaken met alle kandidaten voor de functie van voorzitter, nationaal bestuurslid, internationaal secretaris en de leden voor de Algemene Vergadering van jouw provincie. Tevens kan je er stemmen voor de AV-leden van de provincie waarin jij gedomicilieerd bent. Als je student bent, kan je op de voorronde ook de studentenvertegenwoordigers in de AV verkiezen. We raden iedereen ten zeerste aan om naar zo’n voorronde te gaan, aangezien je daar alle kandidaten goed zal leren kennen.
-    Op 15 november vindt het verkiezingscongres van Jongsocialisten plaats in Brussel. Tijdens dit congres zal de stemming voor nationaal voorzitter, internationaal secretaris en nationaal bestuurslid plaatsvinden.

Heb je nog vragen omtrent de bestuursverkiezingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het secretariaat via info@jongsocialisten.be.