Bestuursverkiezingen

Primaire tabs

Op 15 november verkiezen we een nieuw bestuur (één voorzitter, één internationaal secretaris en zeven bestuursleden) en de leden van de Algemene Vergadering (één man en één vrouw per provincie en voor het studentennetwerk).

KANDIDATEN
Wil jij je kandidaat stellen voor één van deze functies? Dat kan vanaf vandaag! In de PDF die je onder deze pagina kan downloaden vind je zowel het verkiezingsreglement als de vacatures met een invulformulier voor kandidaten. De Wordversie van het invulformulier kan je opvragen bij het secretariaat (info@jongsocialisten.be).

Ben je kandidaat? Stuur dan het invulformulier terug, samen met een motivatiebrief en een foto naar info@jongsocialisten.be en dit VOOR vrijdag 24 oktober om 12 uur 's middags. Onvolledige of laattijdige kandidaturen worden niet aanvaard.

STEMMEN
Zoals elk jaar stellen de kandidaten zich voor tijdens de voorrondes in elke provincie. Tijdens de voorrondes kan er ook al gestemd worden op de leden van de Algemene Vergadering. De stemming voor de nationale bestuursleden, internationaal secretaris en voorzitter vindt plaats op het congres.

We geven hieronder alvast de timing mee:

13 oktober - 24 oktober: kandidatuurstelling door kennisgeving aan het secretariaat

27 oktober: kandidaten worden bekend gemaakt aan de Jongsocialisten

30 oktober, 19u: 'provinciale' ronde studentennetwerk (Grasmarkt, Brussel)

1 november, 14u: provinciale ronde in Hasselt (Cultuurcentrum - Kunstlaan 5, Hasselt)

3 november, 19u: provinciale ronde in Leuven (LOKO - 's Meierstraat 5, Leuven)

4 november, 19u: provinciale ronde in Antwerpen (UA, lokaal R012 – Rodestraat 14, Antwerpen)

5 november, 19u: provinciale ronde in Gent (De Therminal, Hoveniersberg in Gent)

8 november, 14u: provinciale ronde in Brugge (o.v.: Hollandse Vismijn - Vismarkt 4, Brugge)

15 november (vanaf 9u): verkiezingscongres in Brussel (Erasmushogeschool Brussel, campus Dansaert - Bloemenhof Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel)

CONGRES
Het verkiezingscongres vindt plaats op 15 november. Deelname aan het congres (alle dranken, lunch, vieruurtje en diner inbegrepen) kost €10. Inschrijven is verplicht en doe je door een mailtje te sturen naar het secretariaat.

PDF: Verkiezingen 2014-2015