Bestel nu jouw 1 mei flyers!

Primaire tabs

Op 1 mei leggen we dit jaar samen de nadruk op de jeugdwerkloosheid. Dit doen we met de naam "Haal jongeren van de bank ... met een job!' Deze actie wordt gezamenlijk uitgevoerd op lokaal niveau met ABVV-jongeren en/of JOETZ.
Meer en meer jongeren moeten na hun schoolloopbaan noodgedwongen ‘op de bank’ blijven zitten, omdat ze geen job vinden. Sedert de crisis swingt de jeugdwerkloosheid de pan uit: zo’n 20% van alle werklozen in België is jonger dan 25 jaar. In Brussel gaat het over maar liefst 35%!

De impact is groot: de sociale kloof wordt steeds breder, want vooral kortgeschoolde jongeren worden keihard getroffen. Werkloosheid dwingt jongeren om plannen en dromen voor een tijd in de koelkast op te bergen: ze verlaten later het ouderlijk nest en staan dus pas later op eigen benen. Ook de psychologische impact is niet te onderschatten, werkloos zijn is immers geen pretje.

Wat wij vragen:
* Een betere begeleiding van jonge werkzoekenden
* Stimulansen voor bedrijven om jongeren aan te werven, zoals gerichte lastenverlagingen en werkcheques voor kortgeschoolde jongeren
* Werkgevers die zich niet blindstaren op een diploma of ervaring, maar alle troeven van jonge starters in overweging nemen bij een aanwerving
* Onderwijs dat alle leerlingen naar een hoger niveau tilt

Bestellen doe je via info@jongsocialisten.be met vermelding van naam, adres en afdeling.