Nieuws

De Jongsocialisten organiseerden dit weekend hun verkiezingscongres. Daar verkozen de leden verkozen een 10-koppig bestuur voor de komende twee jaar.  Uit Antwerpen werden Anton Obbels, Boris Janssens, Oskar Seuntjes verkozen. Ook uit Vlaams-Brabant werden drie nieuwe bestuursleden verkozen, Hanne Goossens, Claire Vanobbergen, Michiel Scheerlinck. Voor Oost-Vlaanderen wordt Louie Van Rijsselberge afgeleverd, uit Brussel komt Jaro Verberck, meteen ook de nieuwe voorzitter van de...

Niet alleen bij ons, maar ook bij onze moederpartij zit men in volle verkiezingscampagne. Veel Jongsocialisten zullen een stembiljet van sp.a in de bus hebben gekregen. We deden daarom een oproep naar al onze leden om enkele vragen te noteren voor de kandidaat-voorzitters voor sp.a. We hebben jullie vragen gebundeld en stuurden onze 11 vragen naar de kandidaten.

 

De antwoorden van Hannes De Reu, Chistel Van der Paal en Conner Roussea kan je hieronder ...

De kandidaturen worden langer opengesteld. We zijn vooralsnog op zoek naar vrouwelijke, of X kandidaten voor onze Raad van Bestuur alsook kandidaten voor onze Algemene Vergadering. Je kan je kans nog wagen tot en met zondag 13 oktober 2019.

 

We zijn de laatste maanden van deze bestuursperiode ingegaan. Dat wil zeggen dat ons bestuur zich klaarmaakt voor de nationale bestuursverkiezingen.

Dit keer werken we anders dan anders en gaan we op zoek naar een...

Naar aanleiding van de vele haatdragende reacties naar onze voorzitter, Kaoutar Oulichki, lanceerden we een campagne tegen online geweld. 

Dag kameraden

Ook 2019 heeft heel wat internationale activiteiten in petto !

- YES Network Seminar : Future of Europe and enlargementWanneer? 31 jan - 3 feb '19Waar? Reykjavik, IJslandPrijs? €70 participation fee (Tot €150 terugbetaald op de vlucht)

" Want to learn and to debate topics such as the EU Social Pillar, Challenges for our Social Rights, EU Enlargement, Governance of the EU, Democratic Deficit of the union as well as EU Elections? Then this event is for you...

Dat Jo Vandeurzen (CD&V) een uittredingsvergoeding krijgt, is juridisch gezien mogelijk. 

Maar hoe groot die is, hoe lang die uitbetaald mag worden, daar bestaat grote onduidelijkheid over. We zetten de principes dan ook graag voor jullie op een rijtje. Aan de minister zelf, vragen we een statement te maken. Schenk die centen aan de geestelijke gezondheidzorg of koop er 40 000 rode neuzen mee, maar maak op z'n minst een vuist tegen dit verouderde systeem!

Bekijk ons filmpje...

Afgelopen weekend streken we neer in Leuven voor de eerste editie van ons Contentweekend. Een weekend lang hebben we ons laten onderdompelen in de wereld van (jeugd)zorg en drugs. Twee ontzettend boeiende thema’s die onze leden zelf hebben gekozen!

 

Voor het zorgthema hebben we Saskia Van Nieuwenhove uitgenodigd. Aan de hand van schrijnende en vaak pijnlijke voorbeelden legde ze de pijnpunten binnen de jeugdzorg bloot. Dat jongeren zomaar op straat worden gezet of de term ‘...

Op 9 juli 2018 was het weer tijd voor ons jaarlijks zomerkamp. Dit jaar vond deze plaats in Rota (Spanje), georganiseerd door de Young European Socialists. Naar goede gewoonte was Jongsocialisten ook dit jaar met een mooie delegatie aanwezig.

 

Jongsocialisten staat internationaal gekend als de “fundelegation”. Niet enkel omdat we elke avond genieten van de feestjes die worden georganiseerd, of omdat we ons  wel eens laten horen. Wij zijn ook een groep die deelneemt aan de...

Om ons team te versterken zijn we, in aanloop naar de verkiezingen van oktober 2018 en mei 2019 op zoek naar twee extra steunpilaren. Om de gender balance te respecteren, hebben minstens één M of X nodig.

 

Wie zoeken we?

De Raad van Bestuur staat in voor het dagelijkse bestuur van onze beweging. Dat gaat van begroting over leden mobiliseren tot het plannen en uitvoeren van fijne en – hopelijk- succesvolle acties. Ons team draait reeds zeer goed...

 

We zijn op zoek naar een nieuw AV-lid om de provincie Limburg te vertegenwoordigen. Om de gender balance te respecteren zijn we op zoek naar een M of X.

 

Wat doet die Algemene Vergadering?

De algemene vergadering is een controleorgaan dat waakt over het welzijn van de organisatie (financiën en structuur), de goede werking van het bestuur en de naleving van de reglementen. De leden van de algemene vergadering vertegenwoordigen de leden...

Pagina's