Nieuws

 

Voor de tweede keer op rij geen Gentse Feesten. Het voelt onwezenlijk en het doet ook ons Gents hart erg pijn. Maar laat duidelijk zijn: de meeste jongeren hebben wél begrip voor deze beslissing. Enkel met begrip en solidariteit komen we samen door deze crisis. We betreuren daarom de disproportionele communicatie van jong VLD Gent. 

 

De Feesten uitstellen naar een later moment, is gewoon geen optie. Het maken van valse beloftes...

Op maandag 29 maart staken de vakbonden uit onvrede over het verloop van de loononderhandelingen. De oorzaak van die onvrede ligt bij een beslissing van de regering Michel. In 2017 besliste die regering om de loonnormwet te verstrengen. Die wet beperkt de loonsverhogingen tot maximaal 0,4% dit jaar. Met andere woorden, zelfs als werkgevers dat zouden willen, mag een loonsverhoging van meer dan 0,4% niet door die verstrengde loonnormwet. Dat zorgt ervoor dat werknemers benadeeld...

We starten het nieuwe jaar meteen met een knal!

Het derde nummer van onze Achiel is vanaf nu beschikbaar. Lees hem hieronder.

 

 

De kandidaturen voor onze Algemene Vergadering zijn binnen. Sommigen zijn zelfs rechtstreeks verkozen. Lees hier hun intentieverklaringen:

 

Welkom in ons team

Jeremy Celen & Nathalie Vanvelthoven voor Brussel (rechtstreeks verkozen)

...

 

Maak kennis met ACHIEL 

1 mei is de hoogdag van de socialistische beweging, een dag van feest en rode trots. Het besef dat het telkens nog een jaar duurt tot de volgende editie, doet ongetwijfeld bij velen pijn.

Maar geen nood: Jongsocialisten komt te hulp! Wij lanceerden immers de eerste editie van ACHIEL op 1 mei 2020. Het is ons nieuwe strijdblad door en voor rode progressievelingen, ter ere van de stichter van onze sociale zekerheid, Achiel Van Acker. Het is een...

De komende 5 dinsdagen, vanaf 14 april, zullen vijf mandatarissen komen vertellen over een onderwerp dat hun zeer nauw aan het hart ligt.

Altijd al eens in je zetel willen zitten met Kathleen Van Brempt, Conner Rousseau, Jinnih Beels, Jan Bertels of John Crombez? Jongsocialisten Antwerpen geeft je nu die kans, in samenwerking met JS nationaal en sp.a.

De lockdown duurt lang. Maar uit solidariteit blijven we nog even in onze zetel zitten. Dat...

Beste minister De Block,

Beste minister Beke,

Deze opinie verscheen De Wereld Morgen op 10 april 2020Link: https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/04/10/onze-regering-gedraagt-...

U heeft het misschien al gezien: veel jonge professionals bieden via sociale media eindejaarsstudenten van middelbare scholen aan om...

De Jongsocialisten organiseerden dit weekend hun verkiezingscongres. Daar verkozen de leden verkozen een 10-koppig bestuur voor de komende twee jaar.  Uit Antwerpen werden Anton Obbels, Boris Janssens, Oskar Seuntjes verkozen. Ook uit Vlaams-Brabant werden drie nieuwe bestuursleden verkozen, Hanne Goossens, Claire Vanobbergen, Michiel Scheerlinck. Voor Oost-Vlaanderen wordt Louie Van Rijsselberge afgeleverd, uit Brussel komt Jaro Verberck, meteen ook de nieuwe voorzitter van de...

Niet alleen bij ons, maar ook bij onze moederpartij zit men in volle verkiezingscampagne. Veel Jongsocialisten zullen een stembiljet van sp.a in de bus hebben gekregen. We deden daarom een oproep naar al onze leden om enkele vragen te noteren voor de kandidaat-voorzitters voor sp.a. We hebben jullie vragen gebundeld en stuurden onze 11 vragen naar de kandidaten.

 

De antwoorden van Hannes De Reu, Chistel Van der Paal en Conner Roussea kan je hieronder ...

De kandidaturen worden langer opengesteld. We zijn vooralsnog op zoek naar vrouwelijke, of X kandidaten voor onze Raad van Bestuur alsook kandidaten voor onze Algemene Vergadering. Je kan je kans nog wagen tot en met zondag 13 oktober 2019.

 

We zijn de laatste maanden van deze bestuursperiode ingegaan. Dat wil zeggen dat ons bestuur zich klaarmaakt voor de nationale bestuursverkiezingen.

Dit keer werken we anders dan anders en gaan we op zoek naar een...

Pagina's