Na een jaar corona heeft Jong VLD Gent het nog steeds niet begrepen

Primaire tabs

 

Voor de tweede keer op rij geen Gentse Feesten. Het voelt onwezenlijk en het doet ook ons Gents hart erg pijn. Maar laat duidelijk zijn: de meeste jongeren hebben wél begrip voor deze beslissing. Enkel met begrip en solidariteit komen we samen door deze crisis. We betreuren daarom de disproportionele communicatie van jong VLD Gent. 

 

De Feesten uitstellen naar een later moment, is gewoon geen optie. Het maken van valse beloftes tegenover de zwaar getroffen cultuursector lijkt ons totaal uit den boze. De Gentenaars begrijpen dit ook, Jong VLD Gent blijkbaar niet. 

 

Als Jongsocialisten steunen wij ten volle de moedige beslissing van het volledige stadsbestuur. we zijn dankbaar dat onze Stad met het knaldrangfonds 1 miljoen euro vrijmaakt om in de zomer én het najaar kwalitatieve en coronaveilige evenementen te organiseren. 

 

Ushi De Pestel en Tristan Oger, co-voorzitters Jongsocialisten Gent reageren: ‘Wij vinden het positief dat het Gentse stadsbestuur nu al kiest voor duidelijkheid voor de vele organisatoren, stads- en veiligheidsdiensten. Van zodra de situatie het terug toelaat kunnen we opnieuw de handen in elkaar slaan om er weer het grootste volksfeest van Europa van te maken.  

 

Zullen we de Gentse Feesten missen dit jaar? Absoluut! Hebben we begrip voor de situatie? Zeker en vast! We kijken ernaar uit om te ontdekken wat het knaldrangfonds voor ons in petto heeft. En knallen zullen we!