Intentieverklaring Bjorn Fonck

Primaire tabs

Iedereen heeft nood aan nieuwe socialisme,

“wij zorgen ervoor”

 

Ik wens mij kandidaat te stellen als uitbreiding van het nationaal bestuur van Jongsocialisten.

 

Ik ben Bjorn Fonck en 25 lentes jong, woonachtig te Elversele. Ik heb bedrijfsmanagement gestudeerd aan de Artevelde Hogeschool te Gent en ben

werkzaam bij Brouwerij Corsendonk.

 

Het socialisme is me met de paplepel ingegeven, mijn grootvader was een strevende verkozen socialist op lokaal en provinciaal niveau. Ik ben reeds enkele jaren actief in de lokale werking van sp.a Hamme, waar ik de Jong Socialisten heb heropgericht, waar ik sedert enkele maanden het voorzitterschap heb doorgegeven voor een plaats als ondervoorzitter van de moederpartij.

 

Het socialisme staat op een keerpunt, het is tijd om het nieuw socialisme leven in te blazen, tijd voor het enthousiast jong geweld om naar voor te treden en te durven. We moeten dan ook durven vernieuwing en jong geweld naar voor te treden. Het socialisme is indirect verbonden met een aantal kernwaarden, het is hoog tijd om te herbronnen en terug te keren naar deze kernwaarden, in een moderne context, zonder afbreuk te doen aan de realiteit: nieuw socialisme.

 

Ik wens heel graag mee te werken aan de werking op nationaal niveau, aangezien de zeer belangrijke en interessante verkiezingen voor de deur staan. Zelf ben ik kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen alsook de provincie Oost-Vlaanderen.

 

INTENTIEVERKLARING 

Ik wil een verfrissende kracht binnen de organisatie zijn, vol jeugdig enthousiasme. Politiek wil ik staan voor een goede uitgebreide mobiliteit en de nodige zorg voor onze

prioriteiten. Ik wil verder ook werk maken van een socialere en solidaire maatschappij. De context is de dag van vandaag sterk veranderd, partijen polariseren en het kiesgedrag veranderd. Het is tijd om nieuw socialisme geloofwaardig te maken, en het polariseren te confronteren met zijn onwaarheden. Een aartsmoeilijke opdracht, maar we moeten hier vol voor gaan, tezamen zijn we dit verplicht aan onze historische en huidige waarden.

 

Ik streef naar een sterker en socialer België, solidariteit is een kostbaar goed. We moeten durven strijden voor een sterker nieuw socialisme, zonder de bijnamen die de polarisatie ons induwt… gewoon een eerlijk socialisme voor iedereen!

 

Gegroet

Bjorn Fonck