Gracias Rota

Primaire tabs

Op 9 juli 2018 was het weer tijd voor ons jaarlijks zomerkamp. Dit jaar vond deze plaats in Rota (Spanje), georganiseerd door de Young European Socialists. Naar goede gewoonte was Jongsocialisten ook dit jaar met een mooie delegatie aanwezig.

 

Jongsocialisten staat internationaal gekend als de “fundelegation”. Niet enkel omdat we elke avond genieten van de feestjes die worden georganiseerd, of omdat we ons  wel eens laten horen. Wij zijn ook een groep die deelneemt aan de workshops, nieuwe vrienden probeert te maken en tracht bij te leren van elkaar.

 

Dit jaar namen we deel aan tal van workshops: ‘Economic consequences of gender inequality’, ‘Socialist utopia in fictional settings’, ‘Social economy and economic democracy’, ‘Sexism and politics’, ‘Double marginalisation. The risks and opportunities of Refugee Women’,…  Eén voor één boeiende workshops waar we veel bijleerden.

 

Zomerkamp is ook het ideale moment om ons oor te luisteren te leggen bij andere kameraden: de politieke situatie in hun land, de organisatie van hun jongerenbeweging en nog zoveel meer. Dit alles komen we te weten in ‘bilaterales’. Dit jaar zaten we samen met Giovani Democratici (Italië), Labour Students & Young Fabians (Verenigd Koninkrijk), Juventude Socialista (Portugal), JUSOS (Duitsland), Jonge Socialisten in de PvDA (Nederland), SJÖ (Oostenrijk) en MJS Belgium (België). Dit zijn zeer leerrijke ontmoetingen waar iedereen gedachten deelt.

 

Daarnaast namen we nog deel aan de Rota Pride, volgden we onze Rode Duivels op de voet, hadden we Belgische lekkernijen mee voor de traditionele snack night en namen we een duik in de Middellandse Zee.

 

Maar zomerkamp dat is toch vooral kameraadschap! Oude vrienden terugzien en nieuwe kameraden ontmoeten. Samen een passie delen, ideeën uitwisselen en veel plezier beleven. Internationale vriendschappen voor het leven. En dit alles dankzij een zesdaags zomerkamp.

 

Daarom, GRACIAS ROTA !

 

PS: Vind je het nu al jammer dat je er niet bij was? No worries, in de zomer van 2019 is er opnieuw een zomerkamp. Destination unknown. Tot dan!