Nationaal

In het weekend van 9 tot en met 11 november heet Jongsocialisten je welkom op haar volgende congres in de vorm van een Content Weekend. We trekken naar het mooie Leuven waar we een heel weekend lang zullen brainstormen, debatteren en natuurlijk ook feesten.

 

De thema’s waarop we gaan focussen, kozen jullie dit keer helemaal zelf. De winnende thema’s zijn drugs en zorg.

...

JS kleurt buiten het bolletje.

Democratie, wat is dat? Is onze democratie nog democratisch genoeg? Welke rol hebben wij jongeren binnen het politieke systeem? Kunnen we écht inspraak krijgen in beleid? Hoe doe je dat: op de barricades staan of een goeie actie op poten zetten? 

De verkiezingen komen razendsnel dichterbij en worden dankzij Festival...

De Jongsocialisten gaan weer de straat op. Na #metoo, #wijoverdrijvenniet,#mybodymyrights en talloze anders hashtags gaan we verder en sterker de strijd aan met hedendaags seksisme en misogynie. 

Op 8 maart, Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw, herdenken we de strijd tegen uitbuiting, onderdrukking, intimidatie en voor een gelijk loon, stemrecht en het recht op een...

Jongsocialisten loopt mee tegen racisme. Middenveldorganisaties, bewegingen en burgers verenigen zich naar aanleiding van 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Tijdens een nationale manifestatie op 24 MAART 2018 in Brussel staan we op tegen haat en agressie, tegen discriminatie, racisme en ongelijkheid.

Doen jullie mee?Platformtekst en eisen // Texte et...

Het nieuwe bestuur van Jongsocialisten wil je graag een spetterend 2018 wensen. We hopen dit jaar ieder van jullie eens te ontmoeten en leuke momenten met jullie te delen. We beginnen alvast met een knal, want na alle nieuwjaarsrecepties is het nu tijd voor dé nieuwjaarsreceptie van het jaar! We starten 2018, een druk en spannend verkiezingsjaar, niet zomaar zonder een feestje....

Op 9 december 2017 vinden de verkiezingen plaats in het Bronks Theater te Brussel. Er wordt zowel een nieuw Nationaal Bestuur als een nieuwe Algemene Vergadering samengesteld. En jij kan mee beslissen wie dat wordt. De kandidaturen zijn ingediend. We kunnen je nu al zeggen dat het een spannende strijd belooft te worden tussen de vele kandidaten.

Tijdens het congres stellen de kandidaten...

Maak je klaar voor een nieuwe debattraining! Een training waar je wordt klaargestoomd door de politiek directeur van Sp.a, Jan Cornillie. Hij staat je bij met tips and trics waarmee je elk debat in de toekomst naar jouw hand kan zetten! Zijn tips & trics kun je al uittesten tijdens volgend debatwedstrijd die plaats zal vinden tijdens het verkiezingscongres! 

Schrijf je in via...

Wat? 

Jongsocialisten heeft er een turbulent jaar op zitten. In 2016 besliste de Vlaamse regering immers om de subsidies die politieke jongerenorganisaties kregen af te schaffen.

Maar dit bleek een geweldige kans te zijn voor onze beweging. Waar voorheen de Vlaamse regering besliste waaraan een politieke jongerenorganisatie moest voldoen en welke taak zij moest...

Op 8 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Hilary Clinton en Donald Trump zullen in een onderlinge strijd uitmaken wie de komende vier jaar het Witte Huis mag inpalmen.

Jongsocialisten nodigt u uit op deze American Election Night. Hoe zit het Amerikaanse kiessysteem in elkaar? Hoe kunnen we de twee termijnen van Obama beoordelen? Wat zijn de uitdagingen voor Amerika de...

Countdown, 1 year

Nog 1 jaar en het is zover: nieuwe lokale verkiezingen. Bij velen zal het al kriebelen om, op de voorgrond of als ondersteuning, mee te draaien in jouw stad of gemeente.Maar wat doet een gemeenteraad eigenlijk? Wat steekt er allemaal onder het lokale beleid? En waar je aankloppen met vragen gedurende deze drukke en spannende periode?Met ons #JScongres TH!NK LOCAL...

Pagina's

Abonneren op Nationaal