Zomerschool Nederland 2017 - Dilemma's van de Toekomst (JS in de PVDA / Jong-WBS)

Primaire tabs

Traditiegetrouw organiseren onze Nederlandse kameraden van de JS in de PVDA samen met PVDA en de Jong-WBS (sociaal-democratische denktank) een zomerschool. Dit jaar is het thema "Dilemma's van de Toekomst." Deze zomerschool focust op het inhoudelijke: er zijn zowel lezingen als discussiegroepen. Per thema werk je ook naar een conclusie op het einde van het weekend: een politieke actie rond één van de aspecten van het subthema.

Vorig jaar namen we deel met 3 personen, zeker de moeite voor wie tijdens de zomermaanden wat in de diepte wil werken. Aanrader!

Voor meer info en inschrijving kan je terecht mij Maxim Veys, internationaal secretaris voor JS België. Check zeker ook het FB-evenement!

https://www.facebook.com/events/1682431485119165/?acontext=%7B%22source%...

 

De huidige politiek lijkt vooral bezig met de waan van de dag. Gaan Sybrand en Mark met Gert-Jan en Alexander? Wat is de economische groei in het derde kwartaal? En hoe ziet de begroting van het komende jaar eruit? Het is tijd voor toekomstgerichte politiek! Daarom is het thema van de Zomerschool 2017: de Dilemma's van de Toekomst. Hoe zorgen we dat iedereen profiteert van de automati-, digitali- en robotisering? Hoe houden we ons onderwijs up-to-date? En hoe zorgen we dat de stad bewoonbaar is voor iedereen?Van vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus gaan vijftig jonge mensen in Huizen aan de slag met deze dilemma's. Een weekend lang denken en discussieren, met als resultaat: zes krachtige ideeën voor een toekomstgerichte politiek. Deze ideeën komen vervolgens bij mensen terecht die er echt mee aan de slag kunnen! En nog mooier... jij kunt erbij zijn! Nu denk je vast: MAAR WAT MOET IK DAAR DAN VOOR DOEN? Heel simpel:1. Je meldt je nu aan via www.js.nl/betalen-zomerschool!2. Je markeert in je agenda de data 25-27 augustus als BEZET.En dat is het! Je hebt tot 28 juli om je in te schrijven! We kunnen echt maar vijftig jonge idealisten kwijt, dus wees er snel bij, want OP = OP!PS. Belgische deelnemers kunnen zich opgeven via hun internationaal secretaris Maxim Veys (maxim.veys@jongsocialisten.be). Het hele weekend incl. maaltijden kost 35 euro.

 

 

Land: 
België
Datum activiteit: 
dinsdag 25 juli 2017 - 6:45
Activiteitstype: