JS op de nationale betoging

Primaire tabs

Jongsocialisten neemt deel aan de nationale betoging op 6 november in Brussel. Maar er is meer...

Samen met een heleboel andere organisaties bezetten we het Anneessensplein 24 uur lang. We starten op woensdag 5 november om 17u en stoppen een dag later, op 6 november om 17u.

WAAROM?
Wij jongeren verzetten ons tegen de maatregelen van deze rechtse regering. Wij zeggen neen tegen de afbraak van ons sociaal model!

• Minder kansen: We accepteren niet dat 10.000 jongeren uitgesloten worden van een werkloosheidseidsuitkering en hierbovenop 10.000 jongeren geen toegang hebben tot een werkloosheidsuitkering.
• Minder jobs: We accepteren niet dat er, in ruil voor de lastenverlaging voor werkgevers, geen garanties zijn op bijkomende tewerkstelling
• Minder loon: We accepteren niet dat de regering de rekening doorschuift aan ons. De loonmatiging, indexsprong, allerhande verhoogde facturen kosten ons gemiddeld 2867 EURO per jaar.
• Meer flexibiliteit: We eisen waardig werk en geen uitzichtloze interimjobs, mini-jobs, gratis werk of bijna gratis stages.
• Duurdere studies: we nemen het niet dat studeren duurder wordt en de investeringen in het onderwijs worden terug geschroefd.

We zullen de geplande maatregelen niet aanvaarden. Wij willen een toekomst met een sterk federaal sociaal model, sterke solidariteit en een sterk maatschappelijke middenveld!

We zijn, als jongeren , het speerpunt van het verzet tegen elke regering die enkel maar wil besparen op werknemers en gezinnen.

Wij jongeren, werkend of werkloos, studenten, scholieren, met of zonder papieren, roepen iedereen op om het verzet te versterken en, samen met ons, verdere acties uit te bouwen en te voeren!

Voor wie pas op 6 november kan aansluiten voor de nationale betoging, blijft plaats van afspraak de overkant van de Citroëngarage (Sainctelettesquare met IJzerplein) om 12u. Je neemt best de trein tot Brussel-Noord en gaat van daaruit te voet verder. Een andere optie is de metro nemen tot aan halte Yser.

Laat ons een krachtig signaal geven en massaal aanwezig zijn op deze betoging! Vergeet ook niet om je mooiste rode jas aan te trekken. Wij zorgen voor fluitjes en vlaggen.

Datum activiteit: 
woensdag 5 november 2014 - 18:00 tot donderdag 6 november 2014 - 18:00
Activiteitstype: